Warm, maar grote verschillen in weerbeeld

05 mei 2022, 14:00

Weekendverwachting
Is het lekker terrasweer dit weekeinde? Foto: Paul Hermans

Goed nieuws voor de natuur, want zaterdag kunnen verspreid enkele buien voorkomen. Voor Moederdag zijn buien niet echt welkom. Gelukkig blijft het dan droog.

Vrijdag verloopt droog. Wel kan de dag door lage wolken en mist op sommige plaatsen grijs van start gaan. In de middag ziet het er vriendelijker uit met geregeld zon. Ook is het vrij aangenaam met op de warmste plaatsen 21 of 22 graden. Alleen langs de stranden is het door een matige westelijke wind een stuk frisser. Meer details kun je lezen in het weerbericht België. In het noordwesten is later op de dag meer bewolking te zien.

Een paar buien

De verschillen tussen de beide weekenddagen zijn groot. Als je zaterdag op pad gaat, kun je beter eerst de regenradar raadplegen, want verspreid over het land zijn buien mogelijk. Dus het kan zijn dat je de paraplu mee moet nemen. De zon breekt ook wel door, vooral later op de dag in Vlaanderen. In de Ardennen zijn wolken en buien in de namiddag nog aanwezig. Toch is het met maxima van 15 tot 21 graden en een zwakke tot matige noordelijke wind best prettig buiten. Het warmst wordt het in Limburg.

Meer zon voor Moederdag

In de nacht naar zondag klaart het op steeds meer plaatsen op. Tijdens opklaringen kan het vooral in de Ardennen aan de grond een graadje vriezen. Zondag begint dan vrij fris bij zonsopkomst. De zon is er ook vroeg bij, daardoor wordt het al snel warmer. De zon is in deze fase van de lente al erg krachtig. In de middag wordt het 15 tot 20 graden, als je dan in de volle zon zit kun je binnen 20 minuten verbranden, dus smeer je goed in als je lang buiten verblijft. Op zondag heb je de zonnebril veelal nodig want er zijn flinke periode met zon en het blijft droog. Het is dus prima weer om moeders op een zonnig terras te verrassen.

Schaapjes doen een middagdutje. Foto: Marijke van der Sluijs
Schaapjes doen een middagdutje. Foto: Marijke van der Sluijs

Na het weekend een stuk warmer

In de nieuwe week blijft het vrij stabiel lenteweer. Het is nog steeds erg droog met dagelijks flinke perioden met zon. Het wordt stapsgewijs warmer. Woensdag kan het plaatselijk met 25 graden zomers warm worden.

Author Image

Diana Woei

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht