Weekendverwachting: vrij koel voor juni

06 juni 2024, 10:46

Weekendverwachting
Er is dit weekend een mix van wolken en zon. Foto: Willem van Nunen

Het is koel zomerweer en ook in het komende weekend zijn de maxima te laag voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld laat geregeld de zon zien, maar er zijn ook wolkenvelden. Of het droog blijft op Vaderdag lees je in deze weekendverwachting.

Op deze donderdag schijnt vooral in het westen de zon. Elders is er een mix van wolken en zon. Het blijft droog en het is 15 tot 18 graden. De vrijdag gaat zonnig van start, maar geleidelijk ontstaan stapelwolken. Plaatselijk valt een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het is opnieuw 15 tot 18 graden. Alle details voor het weer vandaag en morgen lees je in het uitgebreide weerbericht.

Zaterdag: wolkenvelden en af en toe zon

Op de eerste dag van het weekend zijn er vrij veel wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Hier en daar valt ook wat lichte regen, maar op veel plaatsen blijft het droog. Er waait een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind en daardoor wordt het niet warmer dan 15 graden direct aan zee en in de hogere delen van het land. Verder landinwaarts kan het 17-18 graden worden en in Belgisch Lotharingen stijgt het kwik naar 19 graden.

Vaderdag: mix van wolken en zon

Zondag is het Vaderdag en dan is er een mix van wolken en zon. De dag begint lokaal met nevel of een mistbank en temperaturen van een graad of 8. Geleidelijk breekt de zon door en loopt de temperatuur op naar 15 graden in Hoog-België en direct aan zee en naar 17 of 18 wat verder landinwaarts.

Het is dan ook heerlijk weer om naar buiten te gaan of een terrasje te pakken, want uit de wind en in de zon is het prima weer. Smeer je wel goed in, want ongemerkt verbrandt de onbeschermde huid met 15-35 minuten. De zonkracht is namelijk 6.

Aanhoudend koel

Na het weekend neemt de buienkans weer toe en met een matige noordwestenwind wordt zelfs nog wat frissere lucht aangevoerd. De temperatuur komt dan uit op 14 tot 17 graden en daarmee is het duidelijk te koud voor de tijd van het jaar. Normaal is het 19 tot 22 graden.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht