Meteovista
Meteovista
  zomer, strand, zomers, zon, zonnen, badgasten, zonkracht, ligbed, ligbedden

  Heet weekend voor de boeg

  Aangemaakt: 06 aug 2020, 13:07 uur

  In de volle zon wordt het met de dag warmer en we hebben een heet weekend voor de boeg. Op grote schaal wordt het 36 graden en lokaal kan het ruim 38 graden worden. Aan zee is de temperatuur met 31 graden minder hoog, maar door de wind is het erg warm. Pas in de loop van de week gaat de temperatuur wat omlaag.

  In grote delen van het land wordt het vandaag met 31-32 graden tropisch. Plaatselijk kan het 34 graden worden en de zon schijnt uitbundig. Toch moeten we de echte hitte nog krijgen. Vrijdag kan het in de centrale delen regionaal 35 graden worden en in Limburg kan de thermometer 37 graden aanwijzen. Ook aan de kust en de Ardense toppen is het meer dan 30 graden.

  In het weekend doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. Op verschillende plaatsen zal het 36 graden worden en in Limburg wordt het mogelijk 37-38 graden. Deze temperaturen worden gemeten in de schaduw. In de zon is het nog heter en is het raadzaam om te waken voor hittestress. Ook zondag wordt zo’n hete dag en kan de temperatuur nog een graadje hoger uitvallen. Dit betekent dat het op veel plaatsen 36 graden wordt. Lokaal is het 37 graden en in Limburg wordt het mogelijk ruim 38 graden.

  Aan zee is het met 31 graden wel minder heet, maar een matige en soms vrij krachtige wind maakt het er voor het gevoel niet prettiger op. Het weerbeeld bestaat uit zon en vooral in het westen ook sluierwolken.

  Na het weekend blijft het vrij zonnig en tropisch warm. Wel zijn er ook wat stapelwolken en is er kans op een lokale onweersbui. Vanaf woensdag neemt de kans op buien toe en wordt het mogelijk koeler.

  Foto: ANP / Remko de Waal

  Door: Matthijs van der Linden