Meteovista
Meteovista
  herfst-zon-anp

  Warm weekend verwacht, zondag lokaal 22 graden

  Aangemaakt: 08 okt 2019, 16:29 uur

  Komend weekend wordt het warm voor de tijd van het jaar met zaterdag 17-20 graden en zondag op veel plaatsen zelfs 20-22 graden. Op beide dagen is ruimte voor de zon, maar ook kans op wat regen. Komende dagen is het wisselvallig najaarsweer met buien, soms zon en vooral in het westen regelmatig veel wind. 

  Zaterdag wordt het 17-18 graden in de Ardennen en 18-20 graden in de rest van het land. In het zuiden en oosten belooft het een zonnige dag te worden. In het noorden en westen komt meer bewolking voor en als het tegenzit zijn er ook perioden van regen. Waarschijnlijk valt de regen echter boven de Noordzee en Nederland.

  Op zondag wordt het warmer met 19 graden in Hoog-België en 20-22 graden in de rest van het land. De dag start droog en vrij zonnig. In de namiddag raakt het meer bewolkt en later in de namiddag en in de avond neemt vanaf het zuidwesten de buienkans toe.

  De gemiddelde maximumtemperatuur in oktober varieert van 11-12 graden in Hoog-België tot 15 graden in het westen en noorden van het land.

  Na het weekend lagere maxima

  Het vooruitzicht naar volgende week geeft wisselvallig weer en geleidelijk dalende maxima. Op maandag wordt het nog circa 19 graden. Aan het einde van de week wordt het 11-15 graden.

  De komende dagen herfstachtig

  Morgen wordt een buiige dag. Vooral morgenmiddag en -avond is bij de buien onweer mogelijk. Aan zee waait een krachtige wind uit het (zuid)westen. Ook is kans op rukwinden tot circa 60 km/uur. Donderdag zijn er eerst nog enkele buien, in de namiddag wordt het droger met regelmatig zon. Vrijdag wordt een bewolkte dag met vooral in het westen en noorden perioden van regen. Daarbij waait een matige tot aan zee krachtige wind uit het zuidwesten.

  Het wordt de komende dagen warmer. Morgen wordt het slechts 10-14 graden. Donderdag wordt het 11-16 graden. Op vrijdag wordt het, ondanks het bewolkte weerbeeld, 18 graden in grote delen van het land.

  Lees ook het weerbericht België.

  Foto: ANP

  Door: Johnny Willemsen