Droge en vrij zonnige Sinterklaasintocht

08 november 2022, 10:30

Intocht Sinterklaas, foto: AdobeStock / TTStock

Tijdens de intocht van Sinterklaas kan men dit jaar rekenen op droog en vrij zonnig najaarsweer. Het weercijfer krijgt in België op de meeste plaatsen een 7 of 8. In dit artikel lees je meer details over het weer tijdens de Sinterklaasintocht.

Aanstaande zaterdag is het weer zo ver, de intocht van Sinterklaas. De bezoekers van de intocht hebben dit keer geluk want het onbestendige herfstweer van de eerste weekdagen maakt vanaf donderdag plaats voor een rustiger weertype.

Vrij zonnige intocht

Ben je van plan om naar de intocht van de goedheiligman te gaan? Dan kan je je paraplu in tegenstelling tot vorig jaar dit keer thuislaten. Het ziet er namelijk momenteel naar uit dat het de hele dag droog blijft in België. Bovendien is de kans groot dan de Pieten met veel zonnestralen strooien.

Tijdens de ochtenduren komt de temperatuur uit op zo’n 9 of 10 graden en loopt geleidelijk op naar 14 graden. Daarmee is het iets minder zacht dan voorgaande dagen, maar blijft het aan de zachte kant voor novemberbegrippen. Een matige zuidoostenwind kan het voor het gevoel af en toe wel wat minder zacht aan laten voelen, naast je zonnebril komt een warm vest dus ook goed van pas! Het weercijfer krijgt op veel plaatsen in België een 7 of 8.

Benieuwd hoe het weer tijdens de Sinterklaasintocht bij jou in de buurt verloopt? Blijf op de hoogte van de weerdetails in jouw regio met het uitgebreide weerbericht van België.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog