Weekendverwachting: zacht carnavalsweekend

08 februari 2024, 12:30

Foto: Ben Saanen

De temperatuur komt dit weekend uit in de dubbele cijfers. Wat het weerbeeld erbij wordt lees je in dit weekendweerbericht.

Deze namiddag is het ronduit nat. De temperatuur loopt steeds verder op en vanavond is het op de meeste plaatsen 10 tot 12 graden. Morgen kan het kwik zelfs lokaal uitkomen rond 14 graden. Er is een mix van wolken, buien en soms wat zon.

De details over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zachte zaterdag met af en toe regen

De eerste weekenddag start droog. Mogelijk schijnt in de voormiddag regionaal de zon, maar vanaf het zuiden raakt het geheel bewolkt en volgt in de namiddag regen. Heb je buitenplannen, bijvoorbeeld vanwege carnaval, houd dan de radar in de gaten.

In de Ardennen wordt het 9 of 10 graden. In de rest van het land is het nog wat zachter met 11 tot 13 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het zuiden tot zuidoosten.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het regenachtig. De minima liggen rond 7 graden. In de Ardennen daalt het kwik tot een graad of 4.

Ook zondag niet helemaal droog

Zondag is er veel bewolking en hooguit af en toe zon. Gedurende de dag is het veel vaker droog dan dat het regent, maar af en toe kan er wel een beetje regen vallen. Vooral later op de dag is in de westelijke delen van het land kans op regenbuien. Ga je kijken bij een carnavalsoptocht dan is het verstandig om een paraplu mee te nemen.

In de Ardennen wordt het een graad of 7. In Laag- en Midden-België komt de maximumtemperatuur uit rond 10 graden. De wind is overwegend matig en waait uit het zuiden tot zuidwesten.

Na het weekend vaker zon en wat lagere temperaturen

Op maandag en dinsdag zijn er zonnige momenten, maar komt het ook nog tot enkele buien. Het wordt 5 graden in de Hoge Venen tot 9 graden in Vlaanderen.

De rest van het week is het overwegend droog met een mix van wolken en zon. Overdag wordt het 5 tot 8 graden. Tijdens nachten met brede opklaringen komt het landinwaarts tot lichte vorst.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht