Weekendweer: drijfnat weekend op komst

08 april 2021, 15:15

Na de sneeuw van deze week is het voorjaar ook dit weekend ver weg. Het belooft namelijk een drijfnat weekend te worden met zelfs kans op smeltende sneeuw. De kans is wel erg klein dat het in Vlaanderen wit wordt. Het natte weer gaat gepaard met lage temperaturen, waardoor het tijdens neerslag waterkoud aanvoelt.

Dit weekend staat in het teken van neerslaggebieden die vanaf het zuidwesten over ons land trekken. Daarbij kan het urenlang regenen en soms flink plenzen. Bovendien kan de regen tijdens intensieve neerslag overgaan in smeltende sneeuw en dan daalt de temperatuur naar slechts een paar graden boven het vriespunt. Daardoor voelt het waterkoud aan.

Waarschijnlijk krijgt ons hele land met flink wat neerslag te maken. Lokaal kan zelfs 30-40 millimeter vallen op een paar dagen tijd. De zon krijgen we dit weekend niet of nauwelijks te zien. Als de zon doorbreekt, dan is de kans daarop het grootst op zondag en in het westen. Tijdens droge perioden komen de maxima zaterdag uit op 7-11 graden. Zondag is het een paar graden kouder. Normaal is het in deze tijd van het jaar 11-15 graden.

Na het weekend neemt de kans op regen af en is de zon vaker aanwezig. Wel blijft het de eerste dagen van de week kouder dan normaal.

Aanloop naar weekend brengt beter weer

Deze vrijdag is het een stuk beter weer dan in het weekend. Overdag blijft het namelijk droog en is er ruimte voor de zon. Met 10-14 graden is het bovendien de meest zachte dag van de week. In de avond neemt vanaf het zuiden de kans op regen toe. Meer over het weer lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Belgi

Foto: Ben Saanen

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook