Nog nooit zo vroeg in het jaar 30 graden gemeten in Duitsland

08 april 2024, 12:06

Records
Het was een zeer warme dag in Duitsland. Foto: ANP / Tobias SCHWARZ / AFP

Het was afgelopen weekend niet alleen warm in Nederland, ook in Duitsland werd een temperatuurrecord gebroken. Zaterdag werd in Ohlsbach in het zuidwesten van Duitsland een piekwaarde van 30,1 graden vastgesteld. Volgens de Duitse weerdienst DWD is er nog nooit zo vroeg in het jaar een temperatuur van minstens 30 graden gemeten.

Ook op andere plekken in het land was het erg warm. In de steden Freiburg en Rheinfelden werd het respectievelijk 29,8 en 29,6 graden. Het gaat wel om voorlopige cijfers die in de komende dagen opnieuw geanalyseerd worden, zei de DWD. Volgens persbureau DPA werd het vorige record voor begin april gemeten in 2011, toen een temperatuur van 27,7 graden werd genoteerd.

Ook in het bergland was het ongewoon warm. Op de Brocken in de Harz (1141 meter hoogte) was het 16,0 graden en ook op de bijna 3000 meter hoge Zugspitze was het 6,1 graden.

In Nederland was zaterdag officieel de warmste 6 april ooit. In De Bilt steeg de temperatuur naar 24,1 graden. Ook het landelijke record sneuvelde. In Arcen in Limburg steeg de temperatuur naar 25,7 graden.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht