Weekendweer: grote verschillen tussen beide weekenddagen

08 september 2022, 13:31

Zondag prima buitenweer. Foto: Dominique Roels

De laatste dagen valt er eindelijk weer regen in ons land en ook tijdens het weekend blijft het niet droog. Zaterdag trekken buien over het land en daarbij kan het ook onweren. Aan het eind van de namiddag verschijnen er in het westen opklaringen en deze opklaringen breiden zich naar het oosten uit. Zondag is het dan heerlijk weer voor buitenactiviteiten. De zon schijnt flink en er staat weinig wind. Het wordt 20 tot 22 graden.

De vrijdag start op veel plaatsen droog met af en toe zonneschijn. In het westen komt het al vroeg op de dag tot buien en deze buien breiden in de loop van de dag over het land uit. In Hoog-België wordt het 16 graden, elders stijgt het kwik naar 20-21 graden. De details voor het weer vandaag en morgen lees je in het uitgebreide weerbericht van België.

Flinke buien op zaterdag

Het weerbeeld ziet er zaterdag niet best uit voor buitenactiviteiten. Een groot deel van de dag komt het tot buien, maar in de loop van de dag wordt het in het westen droog en breekt de zon door. Sta je langs een sportveld of ben je bij een andere buitenactiviteit, neemt dan in ieder geval een paraplu mee.

Voor een barbecue zit je waarschijnlijk in het westen van het land het best. Daar is het in de loop van de middag en in de avond droog. Verder naar het oosten komen nog enkele buien voor. Hou in ieder geval de radar in de gaten als je buitenplannen hebt. De temperatuur loopt op naar 15 tot 17 graden in Hoog-België en naar 19 tot 21 graden elders.

Zondag warmer en overwegend droog

Het weerbeeld ziet er voor zondag beter uit voor als je buitenplannen hebt. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Heel lokaal is een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Het barbecuecijfer is op veel plaatsen een 9 of 10.

Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt weer warmer met temperaturen tussen 19 graden in de Ardennen en 23 op veel plaatsen in Vlaanderen.

Na het weekend warmer

Maandag en mogelijk ook dinsdag is het droog en zijn er perioden met zon. Met 23 tot lokaal 27 graden is het ook weer een stuk warmer. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe en geleidelijk wordt het minder warm.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht