Nieuw jasje voor onze website

23 juni 2021, 10:40

Sinds een paar weken is onze nieuwe Meteovista website live. In dit artikel vertellen we je wat we hebben vernieuwd en welke nieuwe functionaliteiten erbij zijn gekomen.

Hieronder benoemen we alleen de belangrijkste veranderingen. Er zijn ook kleine verbeteringen doorgevoerd, maar die ontdek je vanzelf.

Opfrisbeurt

We hebben de website een opfrisbeurt gegeven. Zo hebben we duidelijkere scheidingen gemaakt tussen onderdelen en hebben we de layout netter en overzichtelijker gemaakt. 

Sneller

De website is vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd. Sterker nog, onder deze nieuwe website ligt een geheel nieuwe fundering. Dat betekent dat we nu de nieuwste technieken gebruiken en dat de site een stuk sneller laadt.

Slimme homepage

We hebben de homepage voorzien van knoppen waarmee je snel naar je huidige locatie of laatst bekeken plaats kunt gaan. 

Slimme homepage Meteovista

Makkelijker zoeken

De zoekbalk is groter en makkelijker in het gebruik. Als je nu in het zoekveld een stad intikt, zie je ook meteen het land en de provincie. Zo kun je gemakkelijk plaatsen met dezelfde naam uit elkaar houden.

Mijn plaatsen en bekeken plaatsen

Je opgeslagen en bekeken plaatsen zijn nu direct zichtbaar als je het zoekveld aanklikt. Zo kom je sneller bij wat je zoekt. En gebruik je de website op mobiel? Dan kun je vanaf nu ook plaatsen bewaren!

Zoekfunctionaliteit

48-uurs weersverwachting met uurdata

Vanaf nu tonen we je het 48-uurs overzicht per uur in plaats van iedere 3 uur. Ook hebben we handige tip-balloons toegevoegd zodat je kunt zien wanneer er wat voor neerslag valt.

48-uurs verwachting met uurdata

14-daagse weersverwachting

We tonen vanaf nu de 14-daagse weersverwachting in een nieuwe layout. Je kunt iedere dag uitklappen voor meer details en informatie per dagdeel.

14daagse weersverwachting

Nieuw: zongrafiek

We hebben een nieuwe zonpagina gemaakt waarop je kunt zien hoe zonnig het de komende 24 uur wordt. Zo weet je ook meteen of je je in moet smeren. Ook vind je hier de tijden van zonsopkomst en -ondergang. Ook vind je de zonuren en zonkrachtverwachting voor de komende 7 dagen op deze pagina.

Zongrafiek Brugge

Activiteiten

Vanaf nu kun je op de activiteitenpagina een aantal dagen vooruit kijken. Op die manier kun je alvast plannen maken om te gaan hardlopen, barbecueën of te genieten op het terras.

Activiteitenweer

Mobiel menu

Gebruik je de site op je mobiel? Dan zie je een nieuwe menubalk onderin beeld. Deze hebben we toegevoegd, zodat je gemakkelijk van pagina kunt wisselen of je plaats kunt zoeken. Zo kun je de site met één hand bedienen.

Nieuwe menubalk BE

Wij zijn trots op onze nieuwe website en hopen dat jij er ook blij van wordt. Op- en aanmerkingen ontvangen we graag via de email. Alvast bedankt!

Door: Redactie

Reageer via Facebook