Waarschuwingen

Momenteel zijn er geen waarschuwingen van kracht. Zodra dit wel het geval is, kun je op deze pagina terecht voor meer informatie.

Over weer-waarschuwingen

Code groen: op dit moment wordt er geen gevaarlijk weer verwacht.

Code geel: er geldt op dit moment een waarschuwing voor gevaarlijk weer. We wijzen je hier graag op, zodat je er rekening mee kan houden als je onderweg bent of bij bepaalde activiteiten. Lees hier meer over code geel.

Code oranje: er is kans op extreme weersomstandigheden. Bij deze kleurcode is het goed om je af te vragen of het wel verstandig is om je reis of je geplande buitenactiviteiten door te laten gaan. Hou in elk geval rekening met impact van het extreme weer, zoals vertragingen onderweg en schade. Lees hier meer over code oranje.

Code rood: dit is de zwaarste waarschuwing en wordt ook wel een weeralarm genoemd. Bij code rood wordt er verwacht dat extreem weer een grote impact op de samenleving heeft en daarom geldt het advies alleen op pad te gaan als dat strikt noodzakelijk is. Het weer kan je dag flink in de war sturen. De kans op vertraging onderweg is groot en hou rekening met schade en ongelukken. Lees hier meer over code rood.