Oostende

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 20°

morgen

 
/ 14°

Hooikoorts weersverwachting

Het graspollenseizoen barst los

De meteorologen van Meteovista verwachten deze week een flinke toename van hooikoortsklachten door graspollen. Nu het koude weer, met nachtvorst, voorbij is zal het gras massaal tot bloei komen. Het warmere weer veroorzaakt een ware pollenexplosie. Vanaf woensdag is het bovendien overwegend droog, waardoor de concentratie pollen in de lucht steeds verder stijgt.

Vandaag is het vrij zonnig en warmt het op naar 17 graden in de Ardennen, 19 graden aan zee en 20 à 21 graden in het centrum van het land. In combinatie met het aanwezige bodemvocht, door de buien van afgelopen week, is het groeizaam weer. En dus is er kans op hooikoortsklachten.

Vanavond stijgt de kans op een bui en morgen valt van tijd tot tijd regen. Hierdoor wordt de lucht nog een keer goed gereinigd. Dinsdag vallen ’s middags nog een aantal (onweers)buien. Daarna breekt een overwegend droge periode aan met nog slechts een lokale bui. Zo’n bui zal nauwelijks verlichting brengen, want de wind voert al snel weer pollen uit de omgeving aan. Met een noordoostenwind wordt ook veel pollen vanuit Duitsland en Nederland aangevoerd.

Het koude weer, met flinke vorst in de nacht, heeft de groei en bloei van het gras de afgelopen weken vertraagd. Ook vielen er zeer regelmatig buien en voerde een stevige noordwestenwind schone zeelucht aan. Na het buiige weer zit er veel vocht in de bodem. Omdat de nachtvorst verleden tijd is en het overdag dagelijks opwarmt naar een graad of 15 zal het gras deze week ineens massaal tot bloei komen.

Vooral het zeer sterk allergeen graspollen zal veel klachten veroorzaken, maar ook enkele bloeiende berken zijn nog verantwoordelijk voor hooikoortsoverlast. De bomen raken komende tijd snel uitgebloeid. Kruiden als zuring en weegbree beginnen juist te bloeien. Deze verspreiden licht tot matig allergeen pollen.

Verberg

De hooikoorts voor Oostende de komende 7 dagen

  zo 30 ma 01 di 02 wo 03 do 04 vr 05 za 06
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  zo 30 ma 01 di 02 wo 03 do 04 vr 05 za 06
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Oostende

Gezondheidsweer Oostende

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.