Brussel - 1 oktober 2014 - Van tijd tot tijd wordt het weerbeeld aan de westkust en aan de Zwarte Zee bepaald door wind, wolkenvelden en enkele buien. De badplaatsen aan de zuidkust blijven hier van gevrijwaard en kunnen voorlopig rekenen op zonnig en droog zomerweer. Daarbij liggen de middagtemperaturen rond 30 graden. Mogelijk dat het in de loop van volgende week ook in dit deel van het land wisselvalliger wordt.

Activiteitenweer Turkije

Gezondheidsweer Turkije

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaattypen. Rond de Bosporus en in de gebieden aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat. In het binnenland is het in de winter een stuk kouder dan aan de kust. Regen valt landinwaarts het hele jaar door, maar in bescheiden hoeveelheden. In het mediterrane gebied valt er tussen december en maart elke maand tussen de 100 en 200 millimeter. Het uiterste zuiden, aan de grens met Syrië en Irak, is het warmst. In juli wordt het daar 40°C.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.