Brussel - 25 maart 2017 - Het stralend zonnige weer zeggen we de komende dagen vaarwel. Daarvoor in de plaats komen meer wolkenvelden en kunnen regen- en onweersbuien voorkomen. In Antalya wordt het ondanks meer bewolking nog altijd een graad of 19. In Ankara ligt de temperatuur na het weekend tussen 12 en 14 graden. In de loop van volgende week wordt het waarschijnlijk weer droger en zonniger met iets hogere temperaturen .

Activiteitenweer Turkije

Gezondheidsweer Turkije

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaattypen. Rond de Bosporus en in de gebieden aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat. In het binnenland is het in de winter een stuk kouder dan aan de kust. Regen valt landinwaarts het hele jaar door, maar in bescheiden hoeveelheden. In het mediterrane gebied valt er tussen december en maart elke maand tussen de 100 en 200 millimeter. Het uiterste zuiden, aan de grens met Syrië en Irak, is het warmst. In juli wordt het daar 40°C.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.