Brussel - 22 september 2014 - Vanuit het westen trekt warme lucht over het land en de geleidelijk stijgt de temperatuur naar tropische waarden. In het oosten komen regen- en onweersbuien voor. Halverwege de week is de lucht tijdelijk koeler en deze wisseling van luchtsoort veroorzaakt wolkenvelden en buien. Later in de week volgt herstel en schijnt op veel plaatsen de zon.

Activiteitenweer Turkije

Gezondheidsweer Turkije

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaattypen. Rond de Bosporus en in de gebieden aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat. In het binnenland is het in de winter een stuk kouder dan aan de kust. Regen valt landinwaarts het hele jaar door, maar in bescheiden hoeveelheden. In het mediterrane gebied valt er tussen december en maart elke maand tussen de 100 en 200 millimeter. Het uiterste zuiden, aan de grens met Syrië en Irak, is het warmst. In juli wordt het daar 40°C.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.