Weer Italië

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Italië

Weerbericht Italië

Er trekt vrij veel bewolking over het land en het is buiig weer. Soms breekt de zon even door, vooral helemaal in het zuiden is ruimte voor zon en daar blijft het droog. Helemaal in het noordwesten is het opgeklaard en schijnt de zon volop. In Bologna is het een graad of 15 en in Rome is het net een graadje warmer. In het weekend komen in het midden en noorden nog wel enkele buien voor, maar het zijn er wel minder dan voor het weekend en er is meer ruimte voor de zon. In het zuiden wordt het juist wisselvalliger. In Catania daalt de temperatuur van 21 op vrijdag naar 16 graden op zondag.

Komende week is het in het hele land wisselvallig weer met kans op buien en droge perioden waarin de zon kan schijnen. Aan de kust ligt de middagtemperatuur vaak tussen 14 en 19 graden.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Italië

Waar ligt de meeste sneeuw in Italië? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Italië

Het grootste gedeelte van Italië heeft een mediterraan klimaat: warme zomers (25-30°C) en zachte winters. Richting het zuiden stijgt de temperatuur en is het droger. Dit is wel een globaal beeld. Door het bergachtig karakter, de Apennijnen zijn de ruggengraat van Italië en lopen van het noorden (Genua) tot het zuiden (Napels), komen er op dezelfde breedtegraad nogal wat verschillen voor. Op de toppen van de bergen regent het behoorlijk. In de winter kan er tot diep in het zuiden sneeuw liggen. Aan de kust is het een stuk droger en zonniger. De meeste neerslag valt in Italië in de herfst. In de zomer is het droog. Cagliari, op Sardinië, is de droogste plek van Italië. In de Alpen en Dolomieten kan in de winter volop worden geskied.