Weer Italië

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Italië

Weerbericht Italië

In het zuiden van het land is het dit weekend een komen en gaan van regenbuien. In het midden en noorden is het droog en schijnt af en toe de zon. De temperatuur ligt rond 8 graden in het noorden, naar 12 in Rome en naar 15 op Sicilië. Na het weekend verandert er weinig en schijnt vooral in het noorden en midden de zon. Het zuiden houdt kans op buien. Aan de temperatuur verandert weinig.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Italië

Waar ligt de meeste sneeuw in Italië? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Italië

Het grootste gedeelte van Italië heeft een mediterraan klimaat: warme zomers (25-30°C) en zachte winters. Richting het zuiden stijgt de temperatuur en is het droger. Dit is wel een globaal beeld. Door het bergachtig karakter, de Apennijnen zijn de ruggengraat van Italië en lopen van het noorden (Genua) tot het zuiden (Napels), komen er op dezelfde breedtegraad nogal wat verschillen voor. Op de toppen van de bergen regent het behoorlijk. In de winter kan er tot diep in het zuiden sneeuw liggen. Aan de kust is het een stuk droger en zonniger. De meeste neerslag valt in Italië in de herfst. In de zomer is het droog. Cagliari, op Sardinië, is de droogste plek van Italië. In de Alpen en Dolomieten kan in de winter volop worden geskied.