Droog en zonnig tijdens GP Nederland

01 september 2021, 10:40

De weersverwachting voor de GP van Nederland ziet er zeer gunstig uit. Vrijdag, zaterdag en zondag is het droog met in het weekend ook veel ruimte voor de zon. Verdere details lees je in dit artikel.

Afgelopen maandag was de weersverwachting voor de racezondag nog onzeker met een behoorlijke buienkans. Inmiddels is duidelijk dat het zondag heerlijk weer wordt. Het contrast met de GP van België van afgelopen weekend kan amper groter zijn.  

Zon of wolken op vrijdag 

Vrijdag wordt een droge dag. Het noorden van Nederland heeft veel bewolking en de zuidelijke helft veel zon. Zandvoort zit een beetje op de grens, waarbij er waarschijnlijk wel ruimte voor de zon zal zijn. Met zon wordt het ongeveer 21 graden, maar als het toch bewolkt blijft de hele dag dan wordt het slechts een graad of 17. De wind is matig en waait uit het noordoosten.

Zaterdag draait de wind van noordoost naar oost en is de kans op hardnekkige bewolking in Zandvoort veel kleiner. Tijdens de kwalificatie is het zonnig met wat stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een graad of 20. De zon schijnt midden op de dag met zonkracht 5. Zit je langere tijd in de zon dan is insmeren verstandig. Zonder zonnebrandcrème kan je huid al in 20-40 minuten verbranden. 

Warme zondag

De racedag is de warmste dag van het raceweekend. In Zandvoort wordt het 22 graden, maar in het zuiden en oosten van Nederland en grote delen van België kan het regionaal zomers worden met 25 of 26 graden. Er is veel zonneschijn en er komen enkele stapelwolken voor. De zon schijnt net als zaterdag tussen 12:00 en 15:00 uur met zonkracht 5. De wind is hooguit matig en waait uit het oosten.

Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images for Red Bull Racing / redbullcontentpool.com

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook