Natte GP van België dit weekend

28 augustus 2021, 12:20

GP Formule 1 Max Verstappen Foto: Mark Thompson/Getty Images via Redbullcontentpool

De formule 1-race op Spa-Francorchamps zondagmiddag verloopt zeer waarschijnlijk nat. Zelfs als het tijdens de race niet of nauwelijks regent zal het circuit nat zijn. Naast nat is het ook behoorlijk koud met hooguit 14 graden.

Het is een wisselvallig en fris weekend in de Ardennen met veel wolken en op beide dagen regelmatig regen. In de nacht naar zondag en het eerste deel van zondagochtend is het overwegend droog, maar wel bewolkt. Ook wordt het in de nacht nevelig met kans op mist.

Zondagochtend is het grijs met lage bewolking en mist. In de tweede helft van zondagochtend volgt vanuit het noorden weer regen. Vooral tijdens het einde van de ochtend en het eerste deel van zondagmiddag is het nat. Het zijn geen hoosbuien en er is ook geen kans op onweer, maar het kan soms wel goed doorregenen. In de tweede helft van de middag neemt de neerslagkans geleidelijk af. Wel blijft het bewolkt, waardoor het circuit sowieso weinig of niet zal opdrogen. 

Lage temperaturen

Met in de regen 12-13 graden is het koud voor een formule 1-race. Zelfs als het circuit droog zou zijn is met deze temperaturen minder grip te verwachten dan normaal. Mocht het tijdelijk meest droog zijn kan het kwik oplopen naar 14-15 graden. De kans dat de zon doorbreekt is nihil, waardoor het circuit nauwelijks verder opwarmt. De wind is tijdens de race zwak of matig en waait uit het noorden.

Zandvoort 

De weersvooruitzichten voor eind volgende week in Zandvoort geven grote kans op droog weer met maxima rond 20 graden. In het raceweekend neemt de zekerheid in de verwachting af en de neerslagkans toe.

Foto: Mark Thompson/Getty Images via Redbullcontentpool

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht