Kletsnatte vierde etappe van de Giro d’Italia

11 mei 2021, 09:20

Dinsdag staat de vierde etappe van de Italiaanse wielerronde op het programma en het weer zit de renners bepaald niet mee wanneer ze de heuvels in trekken. Een groot deel van de route in de regio ten zuiden van Milaan zal waarschijnlijk in de stromende regen worden verreden. Ook de wind zorgt voor ongunstige omstandigheden.

De vierde etappe start in Piacenza en het eerste deel van het parcours verloopt nog vrij vlak totdat het peloton de stad Parma is gepasseerd. Daarna slingert de route de heuvels in en is er eigenlijk geen vlak stuk meer te bekennen. De weersverwachting voor het noorden van Italië is niet al te best voor de wielrenners en voor vrijwel de hele dag staat regenachtig en grijs weer op het programma. In totaal kan circa 20 millimeter regen vallen. De temperatuur komt uit op een graad of 17. Wat hogerop in de heuvels, onder andere bij de finish in Sestola, doet de temperatuur en stapje terug is en is het circa 14 graden.

Niet alleen de regen, maar ook de wind nadelig voor de koers

De wielrenners fietsen in zuidoostelijke richting en dat is precies waar de wind vandaan komt. Naast de regen maakt dus ook de stevige tegenwind het een pittige etappe. De zuidoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 4.

Voor het vervolg van de koers zijn de vooruitzichten gelukkig een stuk gunstiger. Woensdag en donderdag kunnen er enkele buien ontstaan, maar er zijn ook langere droge perioden met ruimte voor de zon. De route verplaatst zich dan ook in zuidelijke richting, waardoor de temperatuur richting 20 graden gaat. Vrijdag en tijdens het weekend neemt de kans op regen wel weer toe.

Hoofdfoto: Adobe Stock / Photo Passion

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook