Erg rustig weer tijdens Wapenstilstand

11 november 2021, 08:00

Feestdagen
De Menenpoort in Ieper, België. Foto: AdobeStock, Steinsberg

Tijdens Wapenstilstand is de atmosfeer in rust met veel wolkenvelden en weinig wind. Het blijft droog en met 9 tot 12 graden is het prima weer. Vanavond wordt het frisser en kan het in het oosten vriezen. Doordat er nauwelijks wind staat is het tijdens de viering van Sint-Maarten voor het gevoel niet heel koud.

Tijdens Wapenstilstand staat er heel weinig wind. In grote delen van het land kan het in de ochtend langere tijd grijs zijn en mogelijk ook mistig. Ten zuiden van Samber en Maas is het fris met kans op vorst, maar daarna gaat de zon schijnen. Later op de dag kan het midden en westen soms de zon doorbreken, maar bewolking blijft overheersen. Het wordt 9 graden aan de Ardense toppen en 10-12 graden in de rest van het land.

Sint-Maarten fris

Vanavond breekt de bewolking en wordt het gestaag kouder. De temperatuur daalt naar 5 tot 9 graden. In Hoog-België is het een paar graden boven nul en halverwege de avond kan het lokaal een beetje vriezen. Daarbij kunnen ook mistbanken ontstaan. Ondanks de lagere temperaturen is het in de gebieden waar Sint-Maarten gevierd wordt prima weer, want er staat slechts een zwakke wind en op sommige plaatsen is het nagenoeg windstil.

De laatste ontwikkelingen van het weer lees je in het weerbericht.

Foto: AdobeStock, Steinsberg

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht