Weekend vrij zonnig met dooi op zondag

11 februari 2021, 12:48

dooi-e1613044071509

Tot en met het weekend is het vrij zonnig winterweer. De nachten zijn ijskoud en overdag vriest het heel licht. Zondag begint de dag koud, maar wordt het in de middag op grote schaal +1 tot +4 graden. Vaak gaat de eerste dooi gepaard met (winterse) neerslag, maar nu lijkt het zonnig te blijven. Pas na het weekend zet de dooi door en stijgt de kans op neerslag.

Het is stralend winterweer met overdag in de volle zon temperaturen rond of net onder het vriespunt. In de schaduw blijft het de hele dag ruim onder nul. In de nachtelijke uren en in de vroege ochtend is het flink koud -6 tot -13 graden.

Ondanks het zonnige weer kan het voor het gevoel flink koud zijn. Vooral vrijdag staat er een ijskoude wind die aanvoelt alsof het -9 of -10 graden is. Wie wel van winterweer houdt, maar niet van hele lage temperaturen is zondag de beste dag om naar buiten te gaan. In de vroege ochtend is het nog flink koud met 6 tot 10 graden vorst. Rond het middaguur zal de vorst op veel plaatsen verdwijnen en daarna stijgt de temperatuur naar +1 tot +4 graden.

Vaak gaat de inval van dooi samen met veel bewolking en (winterse) neerslag, maar dit keer blijft het vrij zonnig en droog. Er trekt wel wat sluierbewolking over het land. Daarmee is het uitstekend weer voor een lekkere wandeling. Na het weekend zet de dooi door en stijgt de temperatuur naar 4-7 graden. Daarbij neemt de kans op neerslag toe.

Foto: Elly Theunissen

Door: Matthijs van der Linden

Reageer via Facebook