Meteovista
Meteovista
  Indian Summer in Rotterdam

  Weekend even lekker nazomer

  Aangemaakt: 11 sep 2019, 08:14 uur

  De nazomer komt eraan. Wolkenvelden en perioden met regen maken komende dagen plaats voor zon. Het weekend verloopt stralend en warm met zaterdag 19-22 graden en zondag zelfs 23-26 graden. In de avond wordt het snel koeler. Na maandag neemt de warmte af, maar later in de maand kan deze nog terugkomen. Vorig jaar was het in oktober nog zomers.

  Vandaag zou je niet zeggen dat het een beetje nazomer wordt. Wolkenvelden trekken over het land en er kan een beetje regen vallen. De maxima zijn met 16-20 graden heel bescheiden.

  Komende dagen is het warmer en wordt het 19-23 graden. Er zijn wolkenvelden en enkele zonnige perioden, maar er kan ook een bui ontstaan. Vrijdagmiddag breekt steeds vaker de zon door.

  Het weekend verloopt vrij zonnig, vooral zondag is het stralend weer. Zaterdag wordt het op veel plaatsen 20-21 graden en in Limburg kan het nog iets warmer worden. Daarmee is het niet zomers warm, maar er staat weinig wind en in de zon is het aangenaam.

  Stralende zondag

  Zondag doet de temperatuur er in de volle zon nog een schepje bovenop. Het wordt 23-25 graden en lokaal kan het 26 graden worden. In de avond worden we eraan herinnerd dat de zomer bijna voorbij is. Al snel zet de temperatuur een daling in en later in de avond is het 12 tot 16 graden.

  Warmte zwakt af, maar kan terugkomen

  Maandag kan de warmte nog aanhouden, maar de verwachting wordt dan wat onzekerder. De bewolking neemt toe en de dagen daarna kunnen een paar buien ontstaan. Met 18 tot 23 graden is zachter dan normaal. Aan het eind van de maand, maar ook in oktober kan het met zonnig weer en een zuidelijke wind nog zomers warm worden. Vorig jaar beleefden we op 13 oktober een bijzonder late zomerse dag en werd het 22 tot 27 graden.

  Foto: ANP

  Door: Matthijs van der Linden