Weekend met voorproefje van de zomer

12 mei 2022, 12:05

Weekendverwachting
Wordt het binnenkort zomers warm? Foto: Jolanda Bakker

Dit weekend krijgen we een voorproefje van de zomer. De middagen verlopen vrij warm met 20 tot 27 graden. Alleen in de kuststreken is het zaterdag iets minder warm. Het ziet er vaak mooi uit met veel zonneschijn. Zondag zijn naast de zon ook wolkensluiers te zien en is later kans op een onweersbui.

Vrijdag blijft het zo goed als droog en krijgt de zon in de loop van de dag steeds meer ruimte. De westelijke wind neemt in de loop van de middag en avond in kracht af. Het is prima weer om op het terras het weekend te beginnen, in de middag is het 18 tot 22 graden. In de late avond is een jasje handig, vooral op de fiets. Bij zonsondergang is het ongeveer 15 graden. Het uitgebreide weerbericht vind je hier.

Zaterdag goed smeren

In de eerste ochtenduren kunnen we nog genieten van de ochtendkoelte. De zon schijnt de hele dag volop. Met veel zonneschijn stijgt de temperatuur snel. In de middag wordt het op veel plaatsen 21 tot 24 graden. In Limburg kan het zomers warm worden met maxima van 25 graden. De wind houdt het vrij kalm. Alleen langs de stranden is het door een wind van zee met maxima van 17 tot 19 graden iets minder warm. De zonkracht is dezer dagen vrij sterk met zonkracht 6. Dat wil zeggen dat je binnen 20 minuten kunt verbranden. Mocht je langere tijd in de zon verblijven, is het verstandig je goed in te smeren.

Zondag zomerse warmte

Doordat de wind op zondag naar het zuidoosten draait, wordt het bijna overal in ons land zomers warm met maxima van 25 tot 28 graden. Het warmst wordt het in de provincie Limburg. Ook op de stranden is het vrij warm met ongeveer 23 graden, later op de dag kan het door een wind van zee afkoelen.

Het weerbeeld is eerst best fraai met veel zonneschijn. Er zijn ook hoge sluierwolken te zien. In de loop van de dag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. In de avond zijn vooral in West-Vlaanderen, Henegouwen en de Ardennen op meer plaatsen buien mogelijk.

Na het weekend aanhoudend warm

Het blijft op veel dagen in de nieuwe week droog en de zon schijnt met enige regelmaat. Alleen op maandag kunnen vooral verder landinwaarts stevige regen- of onweersbuien voorkomen. Met maxima van 20 tot 25 graden is het nog steeds vrij warm voor half mei.

Author Image

Diana Woei

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht