Zuidoosten Australië worstelt door veel regen met overstromingen

13 oktober 2022, 11:38

Overstromingen in Victoria, Australië. Foto: ANP/EPA/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Het zuidoosten van Australië heeft te maken met hevige regenval en als gevolg daarvan met overstromingen. Door het stijgende water vinden op een aantal plekken evacuaties plaats en is de stroom uitgevallen.

Duizenden Australiërs hebben vrijdag hun huizen moeten verlaten vanwege overstromingen. Onder meer het westen van de stad Melbourne is getroffen.

Het zuidoosten van het land heeft al twee dagen te maken met hevige regenval met overstromingen als gevolg. Grote delen van de staat Victoria, het zuiden van New South Wales en het noordelijke deel van eilandstaat Tasmanië worden geplaagd door het stijgende water.

Het Australische bureau voor Meteorologie laat weten dat het water in sommige rivieren hoger staat dan ooit. Zo overstijgt het waterpeil van de rivier Goulburn, zo'n 100 kilometer ten noorden van Melbourne, de recordhoogte van 7,64 meter die in 1974 werd gemeten.

Ondanks de voorspelling dat de regen vrijdagavond afneemt, liet de premier van de staat Victoria in een televisie-interview weten dat de problemen verre van over zijn. "We gaan het water nog verder zien stijgen, meer huizen onder water zien komen en meer gemeenschappen afgesloten zien raken", aldus Daniel Andrews.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht