Extreme regenval veroorzaakt overstromingen in Florida

13 april 2023, 14:10

Overstromingen
Fort Lauderdale skyline. Foto: Adobe Stock / Kevin Ruck

In twee dagen tijd is in het Amerikaanse Fort Lauderdale (Florida) bijna 660 millimeter regen gevallen. Door de vele neerslag is sprake van overstromingen in de stad aan de zuidoostkust van de Verenigde Staten.

Op social media gaan beelden rond van auto's die zich door diepe plassen met water moeten ploegen op weg naar de luchthaven Fort Lauderdale-Hollywood, die woensdagmiddag door de neerslag moest worden gesloten. Ook een lokale brandweerkazerne moest dicht. Vanwege de extreme regenval zijn donderdag een aantal scholen gesloten.

In de afgelopen 48 uur viel er in Fort Lauderdale bijna 660 millimeter regen en hiervan viel ruim 500 mm in minder dan 7 uur. Ook in nabij gelegen plaatsen was het kletsnat. In Dania Beach viel zo'n 544 millimeter en in Tangelo Isle viel bijna 510 millimeter. Ook andere plaatsen als Hollywood, Plantation en South Miami kregen ruim 200 millimeter regen te verduren.

Stilstaande onweersbuien

De extreme neerslag werd veroorzaakt door zware buien die niet of heel langzaam verplaatsten. Opvallend is dat er een waarneemstation precies op de plek staat waar volgens de radarbeelden de meeste neerslag viel.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht