Zeker 12 doden door overstromingen na hevige regen in Zuid-Afrika

14 februari 2023, 16:32

Overstromingen in Zuid-Afrika. Foto: ANP EPA/STR

Hevige regenval heeft overstromingen veroorzaakt in Zuid-Afrika. De autoriteiten maakten dinsdag bekend dat als gevolg hiervan zeker twaalf mensen zijn overleden. Ook is de noodtoestand in het Afrikaanse land uitgeroepen.

In vier van de negen provincies van Zuid-Afrika zijn doden te betreuren. Onder meer het bekende natuurreservaat Kruger National Park heeft last van het noodweer. Sommige wegen in het park zijn beschadigd door het noodweer en diverse kampen in het reservaat zijn uit voorzorg geëvacueerd.

Afgelopen week werd Zuid-Afrika door hevige regenval getroffen. In bepaalde gebieden viel er meer dan 200 millimeter aan regen op een dag. Naar verwachting houdt het slechte weer nog de rest van de week aan. Ook worden nieuwe overstromingen door het Zuid-Afrikaanse weerbureau niet uitgesloten.

Zware overstromingen vorig jaar in Durban

Vorig jaar werd Zuid-Afrika getroffen door de zwaarste overstromingen in de recente geschiedenis. In de omgeving van Durban, de derde stad van het land, stierven als gevolg van dat noodweer meer dan 400 mensen.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht