Mogelijk natte race dit weekend op Imola

14 april 2021, 11:20

Vrijdag en zaterdag blijft het zeer waarschijnlijk droog, maar zondag is vrij grote kans op regen tijdens de GP van Emilia-Romagna. Het is relatief koud voor een Formule 1-race. De middagtemperatuur ligt er de komende dagen rond 14 graden, maar bij eventuele regen zondagmiddag is het circa 8 graden.

Emilia-Romagna is een regio in Noord-Italië. Het circuit waarop gereden wordt is het Autodromo Enzo en Dino Ferrari, beter bekend als het circuit van Imola. Er wordt, net als vorig jaar, op dit circuit gereden omdat andere GP’s niet doorgaan vanwege het coronavirus. Vorig jaar won Lewis Hamilton. Max Verstappen was op weg naar de tweede plek toen zijn band plots plofte en zijn podium in rook opging. 

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het droog en wisselend bewolkt. Tijdens de ochtendsessie is het een graad of 11, in de middag circa 14 graden. Vaak is het bij de Formule 1 veel warmer en lage (banden)temperaturen kunnen aanleiding geven tot minder grip.

Op zaterdag verloopt de training in de ochtend droog met temperaturen rond 11 graden. Tijdens de kwalificatie is het, mits het droog blijft, circa 14 graden. Er is een kleine kans op een bui.

Zondag wordt een regenachtige dag. Zoals de verwachting er nu voorstaat lijkt de ochtend het natst te verlopen en is de neerslag in de middag meer buiig. Er is dus kans op een nat circuit, maar er is ook kans op wisselende omstandigheden. Als de zon een tijdje doorbreekt kan het maximaal 14 graden worden, maar als het flink regent is het hooguit een graad of 8.

Foto: Adobe Stock / frizio

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook