Meteovista
Meteovista
  weekend-zon-bgoud

  Dit weekend veel zon, zondag warmste dag

  Aangemaakt: 14 mei 2020, 13:36 uur

  Het wordt een zalig weekend met veel zonneschijn. Op zaterdag wordt het 14-18 graden en zondag wordt het 16-21 graden. Na het weekend gaat de temperatuur verder omhoog. In de tweede helft van volgende week is grote kans op zomerse warmte met landinwaarts ruim 25 graden.

  Na een frisse week loopt de temperatuur tijdens het weekend op. Zaterdag start nog behoorlijk koud met net na zonsopkomst temperaturen van 1-5 graden en in de Oostkantons lichte vorst. Met veel zon loopt de temperatuur in de middag op naar 14-18 graden. De hoogste maxima zijn voor Limburg en de laagste temperaturen voor de kustregio en de Ardense toppen. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. In de namiddag vormen stapelwolken, maar tot een bui komt het niet.

  Zondag wordt het een paar graden warmer met maxima van 16 graden aan zee tot ruim 20 graden in de Kempen. Opnieuw worden in de loop van de dag stapelwolken gevormd, vooral landinwaarts. Het blijft overal droog.

  Insmeren nodig

  Tijdens zonnig weer is de zonkracht zaterdagmiddag tussen 12:00 en 15:00 uur UV-Index 6. Zondagmiddag kan op veel plaatsen zelfs zonkracht 7 worden bereikt. Een onbeschermde (lichte) huid kan dan al in 10-15 minuten rood kleuren.

  Volgende week kans op zomerse warmte

  Na het weekend houden we overwegend droog weer met veel zon. De temperaturen gaan verder omhoog met maandag en dinsdag 18-22 graden. Donderdag, Hemelvaartsdag, en vrijdag kan het zelfs 23-27 graden worden. De hoogste maxima zijn ook dan voor de Kempen.

  Lees ook het meest actuele weerbericht voor België

  Foto: Bart Goudeseune

  Door: Johnny Willemsen