Meteovista
Meteovista
  Jolanda Bakker temperatuur omhoog kat ligt te zonnen

  Temperatuur eind deze week omhoog

  Aangemaakt: 14 jul 2020, 07:40 uur

  Voor vakantievierders in eigen land heeft de zomer nog maar weinig hoogtepunten gebracht. Ook deze week is het vrij koel, maar vanaf vrijdag lijkt de temperatuur te stijgen en komend weekend is kans op zomerse temperaturen van 25 graden. De zon schijnt regelmatig en is de kans op buien klein.

  Komende dagen is het typisch Belgisch zomerweer. De wind zit in de noordwesthoek en daarmee wordt vrij koele lucht naar ons land geblazen. Het wordt 17-20 graden, terwijl maxima van 19-24 graden halverwege juli gebruikelijk zijn. Dat is ideaal voor wie thuis werkt, want zo blijft het huis lekker koel. Voor vakantievierders die noodgedwongen dichtbij huis blijven en op hoge temperaturen hadden gerekend is dat uiteraard minder prettig. Vandaag is het regenachtig, maar morgen is het gelukkig vaak droog.

  Temperatuur omhoog: kans op zomers weer komend weekend

  Vrijdag en komend weekend is het droog met veel ruimte voor de zon. Vrijdag wordt het 20 graden in de Ardennen tot 24 graden in de Kempen. In het weekend wordt het op veel plaatsen zomers warm met 24-27 graden. Aan de kust en in de Ardennen wordt het 22-24 graden. Zondagmiddag of -avond draait de wind van zuidwest naar noordwest en treedt verkoeling op. Er is dan ook kans op een enkele bui.

  Na het weekend is het licht wisselvallig zomerweer met dagelijks zonnige momenten, maar ook elke dag kans op een bui. De maxima zijn met 20-25 graden heel gemiddeld voor de maand juli.

  Foto: Jolanda Bakker

  Door: Yannick Damen