Weekendweer: nog een volop zomers weekend

14 september 2023, 10:20

Duik in het buitenzwembad. Foto: Paul Hermans.

September is tot dusver flink zomers verlopen met zelfs een officiële hittegolf en ook komend weekend is het weer warm en vaak zonnig. De details lees je in dit weekendweerbericht.

Deze donderdag en ook vrijdag is het heerlijk septemberweer met veel zon. Deze namiddag wordt het 19 tot 23 graden en vrijdag wordt het nog een paar graden warmer. Veel meer over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zomerse zaterdag

Op de eerste dag van het weekend zijn er zonnige perioden. Om 8:00 uur is het ongeveer 14 graden. De zon warmt de lucht flink op en uiteindelijk komt het kwik in de namiddag uit tussen 24 en 27 graden. De wind is slechts zwak en waait uit het oosten. Hiermee is het ideaal weer voor buitenactiviteiten als wandelen, fietsen en barbecueën. Zelfs een bezoek aan een recreatieplas of buitenzwembad is in de namiddag goed mogelijk. De zon schijnt tussen 12:00 en 15:00 uur met zonkracht 4. Je zal niet snel verbranden, maar als je langer dan een halfuur in de zon ligt kan het nog wel een beetje. Later in de namiddag en avond trekken wat meer wolkenvelden over het land, maar tot buien komt het niet.

In de nacht naar zondag is het wisselend bewolkt en droog. Voor de tijd van het jaar is het een zachte nacht met minima rond 15 graden.

Zondag opnieuw warm, wel meer wolken en stijgende buienkans

Zondagochtend zijn er wolkensluiers waar de zon op de meeste plaatsen nog wel doorheen weet te schijnen. De temperatuur loopt opnieuw flink op en in de namiddag is het op veel plaatsen 25 tot 27 graden. Alleen in de hogere delen van de Ardennen en in de kustregio blijft het kwik net onder 25 graden steken. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe. Ook stijgt vanaf het zuidwesten de buienkans, maar er is een goede kans dat het tot de avond overal nog droog blijft.

Na het weekend is het behoorlijk wisselvallig met dagelijks buien. Maandag is kans op stevige onweersbuien en wordt het nog 21 tot 25 graden. De rest van de week ligt de maximumtemperatuur rond 20 graden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht