Droog GP-weekend in Las Vegas

15 november 2023, 14:45

Max Verstappen tijdens de F1Grand Prix van Brazilië. Foto: Redbullcontentpool / Buda Mendes/ Getty Images

Komend weekend vindt de Formule 1 Grand Prix in Las Vegas plaats. Het weekend verloopt droog met brede opklaringen. Wat voor temperaturen we daarbij verwachten lees je hier.

De nachtrace is sinds 1982 weer terug in de bekende gokstad in Nevada. Vroeger werd er nog gereden op de parkeerplaats van het befaamde Caesars Palace, dit jaar zijn de straten van Las Vegas het decor! Ondanks dat de stad midden in een woestijn ligt, wordt het tijdens de raceuren zeker niet warm.

Droog en grotendeels helder raceweekend

Het hele raceweekend ligt de maximumtemperatuur overdag tussen 20 en 22 graden. Met veel ruimte voor de zon is het dan heerlijk weer om over de Strip te wandelen of de stad verder te ontdekken. De momenten waarop geraced wordt vinden echter laat in de avond of pas na middernacht plaats.

In tegenstelling tot de meeste raceweekenden beginnen de vrije trainingen in Las Vegas op donderdagavond al. Tijdens de vrije trainingen is het droog en helder met temperaturen die uitkomen tussen 12 en 16 graden.

De kwalificatie start in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00:00 uur lokale tijd (09:00 uur Nederlandse tijd). Een grotendeels heldere sterrenhemel in combinatie met weinig wind zijn ideale omstandigheden om het flink af te laten koelen. De temperatuur ligt dan rond een graad of 12. Hiermee is een jasje voor de toeschouwers op de tribune geen overbodige luxe.

MV Weerbericht Racingnews365-3daagse LasVegas
MV Weerbericht Racingnews365-3daagse LasVegas

Kleine kans op regen tijdens de race

Zaterdagavond om 22:00 uur lokale tijd (07:00 Nederlandse tijd) is de start van de race. De kans dat er een bui over het circuit trekt is klein, namelijk zo’n 20%. Het is dan ook een stuk aannemelijker dat de kwalificatie geheel droog verloopt met een mix van wolken en opklaringen. De temperatuur ligt rond een graad of 13. Wind staat er nauwelijks.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog