Dit wordt het weer in de krokusvakantie

15 februari 2023, 10:00

Vakantieweer
Foto: Wim van den Broek

Lees in dit vakantieweerbericht alle details over het weer tijdens carnaval en wat we de rest van de krokusvakantie kunnen verwachten.

Het zonovergoten weer van vandaag en afgelopen dagen geeft, zeker in de namiddag, al een behoorlijk lentegevoel. Het weer slaat echter om en morgen en vrijdag komt het tot regen. Ook neemt de wind tijdelijk flink toe. Alles hierover lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Af en toe regen in het weekend

Zaterdag waait er nog een stevige (zuid)westenwind. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en af en toe wat regen. Heb je buitenactiviteiten gepland dan is het verstandig een windbestendige paraplu mee te pakken. Koud is het niet met maxima van 8 graden in de Ardennen tot 12 graden in Vlaanderen. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 1 tot 5 graden.

Ook zondag is het overwegend bewolkt en kan het soms regenen. Voor deelnemers en bezoekers van carnavalsoptochten is er ook goed nieuws. De wind houdt zich een stuk rustiger dan de dag ervoor en in de loop van de dag blijft het vaak droog en kan de zon doorbreken. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden.

Tijdelijk droog met regelmatig zon

De eerste dagen na het weekend beloven grotendeels droog te verlopen. Daarbij zal er vaak ook ruimte zijn voor de zon. ’s Nachts kan op uitgebreide schaal nevel, mist of lage bewolking ontstaan, maar de in kracht winnende februarizon zal het ochtendgrijs doorgaans ruim voor het middaguur weten weg te branden.

De wind houdt zich rustig en dit weertype levert een grote dagelijks gang in temperatuur op. Zo weet de zon de lucht ’s middags op te warmen naar 8 tot 11 graden, maar koelt het in de avond en nacht weer af tot tegen het vriespunt. In de Ardense dalen en de Oostkantons komt het regelmatig tot een aantal graden vorst.

Opnieuw wisselvallig

In de tweede helft van de week wordt het wat wisselvalliger en kunnen regelmatig buien ontstaan. De middagtemperatuur daalt dan naar normale waarden van 6 tot 8 graden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht