Mogelijk een bui tijdens de GP van Emilia-Romagna

15 mei 2024, 14:20

Sport
Formule 1, Italië, Monza, 2020

Momenteel regent het stevig in Noord-Italië, maar het weer ziet er tijdens het GP-weekend van Emilia-Romagna prima uit. Enkele buien liggen gedurende de race wel op de loer. Alle details over het weer tijdens de GP van Italië lees je in dit artikel.

Deze woensdag en donderdag geldt code oranje in de regio van Bologna vanwege stevige regen- en onweersbuien. Net ten noorden, in Venetië en Lombardije, is zelfs sprake van code rood wegens hevige regenval. Vanaf vrijdag verbetert het weerbeeld en dat is maar goed ook, want dit weekend wordt de GP van Italië in Emilia-Romagna georganiseerd.

Ben je ook benieuwd naar het weer in de rest van het land? Check dan hier de uitgebreide weersverwachting van Italië.

Zonnig en warm, mogelijk een bui tijdens de race

De zon krijgt zowel tijdens de vrije trainingen en kwalificaties veel ruimte. Zowel vrijdag als zaterdag stijgt de temperatuur naar een aangename 25 of 26 graden. Ook de wind zal geen spelbreker zijn, want de oostenwind is over het algemeen matig van kracht. Het weercijfer in Emilia-Romagna krijgt deze dagen van ons dan ook een prachtige 10!

Weer tijdens het GP weekend in Emilia-Romagna.
Weer tijdens het GP weekend in Emilia-Romagna.

Tijdens de race op zondag is de kans op een bui in de regio een stuk groter, maar de vraag is nog wel of het tot buien komt tijdens de race. Een groot gedeelte van de dag lijkt vooralsnog zo goed als droog te verlopen met zonnige perioden. Desondanks is de kans op een bui op zondag momenteel zo’n 80%. Een natte dag of kletsnatte race wordt het zeker niet. De temperatuur komt bij een zwakke oostenwind met maximaal 23 tot 25 graden wel een fractie lager uit.

Al met al is het dus heerlijk weer om de coureurs aan te moedigen. De toeschouwers doen er goed aan om zonnebrandcrème op te doen, want de zon schijnt ’s middags met UV-Index 7 of 8. Dit betekent dat een onbeschermde huid al binnen 10-25 minuten kan verbranden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht