Zeer veel regen leidde tot wateroverlast

15 juli 2021, 12:38

In de oostelijke helft van het land viel de afgelopen dagen zeer veel regen. Gisteren was het vooral kletsnat in de Hoge Venen en Ardennen, afgelopen nacht kwam het in het midden van het land met bakken tegelijk uit de lucht. Lees in dit artikel was er de afgelopen dagen allemaal gebeurde.

De afgelopen 24 uur is er in Archennes maar liefst 82 millimeter regen gevallen. In het nabijgelegen Oud-Heverlee zat 59 millimeter in de regenmeter. Vlakbij de grens met Nederland viel in Arendonk 65 en in St. Pieters Voeren 61 millimeter.

Lokaal meer dan 150 mm de laatste dagen

Ook in het oosten was het kletsnat met in Recht 86 en in Baraque de Fraiture 73 millimeter. De nattigheid is niet alleen van de laatste 24 uur, maar ook voorgaande dagen viel al veel regen. In totaal viel de afgelopen zeven dagen in Archennes 156 en in Recht 153 millimeter. Dat dergelijke hoeveelheden te veel van het goede is, bewijzen de beelden hieronder.

Er trekt nog steeds regen over het land en dan vooral over het midden. Je kan de regen volgen via ons radarbeeld.

Nog meer regen op komst

Vanmiddag blijft er een tweedeling met in het westen droog weer en in het centrum en oosten aanhoudende regenval. Het wordt niet warmer dan 17-21 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten.

Vanavond neemt de regen in het centrum af, maar over het oosten blijven regengebieden trekken. Daardoor krijgen de Ardennen nog eens tientallen millimeters regen te verduren in korte tijd. Komende nacht blijft in het oosten kans op een flinke portie regen. In het hele land is het overwegend bewolkt en de minima komen uit op 12-15 graden.

De verwachting voor de komende dagen lees je in het uitgebreide weerbericht en in ons weekendweerbericht.

Foto: AdobeStock Goldilock Project

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook