Weekendweer: droog en behoorlijk zonnig

15 juli 2021, 10:50

De weersvooruitzichten voor het komende weekend zien er uitstekend uit. In tegenstelling tot het weer van vandaag en de afgelopen dagen is het droog en vaak zonnig. De temperatuur loopt daarbij op. In dit weekendweerbericht vertellen we je hoe warm het wordt.

Voordat het fraaie weekend aanbreekt is het vooral vandaag nog nat. Er valt tot de avond in het centrum en oosten van het land regionaal nog veel regen. Lokaal kan hierdoor wateroverlast ontstaan of kan de al aanwezige wateroverlast nog langer aanhouden. 

Morgen is vooral in de Ardennen nog een aantal buien mogelijk, maar deze zijn niet meer zo intens als afgelopen dagen. Het wordt morgen 18-19 graden in de Ardennen en 21-23 graden in het centrum en de Kempen. Aan zee is het met circa 18 graden koeler door een vrij krachtige noordenwind.

Aangename zaterdag

Zaterdag is het uitstekend doe-weer. De dag start met veel bewolking en vooral in de Ardennen kan het een tijd grijs blijven. In Vlaanderen komt er in de loop van de voormiddag waarschijnlijk al steeds meer ruimte voor de zon en in de Ardennen breekt de zon in de namiddag door. Er waait een zwakke tot matige noordenwind en het wordt 20 graden aan de kust en in de Oostkantons tot lokaal 26 graden in Limburg. In Gent en Brussel wordt het circa 24 graden.

1c07e37e-jolanda-bakker-temperatuur-omhoog-kat-ligt-te-zonnen

Foto: Jolanda Bakker

Zondag veel zon en nog iets warmer

De tweede dag van het weekend start ook regionaal met ochtendgrijs, maar op veel plaatsen breekt de zon sneller door dan op zaterdag. In de namiddag is er een mix van zon en enkele vriendelijke stapelwolken. Pas wel op, want tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon met zonkracht 7-8 en kan je huid al na 10 minuten verbranden. Smeer jezelf dus goed in als je midden op de dag buitenactiviteiten hebt.

Het wordt een (zomers) warme dag, maar van echte hitte is geen sprake. De maxima komen uit tussen 22 graden aan zee en in de Ardennen tot lokaal 27 graden in Limburg en de Gaume. De wind blijft uit het noorden waaien en is hooguit matig van kracht. 

Aanhoudend aangenaam weer

Ook na het weekend houdt dit weerbeeld aan. Het blijft voorlopig droog met een mix van wolken en zon. De wind houdt een voorkeur voor de noordhoek en de maxima blijven uitkomen rond 22 graden in de kustregio en op de Ardense toppen en tussen 24 en 27 graden in de rest van het land.

Volg de ontwikkelingen via het weerbericht België.

Hoofdfoto: Elly Theunisse

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook