GP Abu Dhabi start tropisch

16 november 2022, 14:15

Max Verstappen in Abu Dhabi 2021. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Abu Dhabi start met tropische temperaturen tijdens de eerste vrije training. Daarna wordt het minder warm en tijdens de race is het zomers en het blijft gewoon droog. Daarmee is het ideaal weer om het Formule 1-seizoen mee af te sluiten. De laatste GP van het formule 1-seizoen start met tropische hitte. Tijdens de eerste vrije training is het op het Yas Marina Circuit zo’n 33 graden. Zelfs voor Abu Dhabi is dat warmer dan normaal. Deze tijd van het jaar is het op het warmste moment van de dag 28 à 29 graden. Dat is ook meteen de hoogste temperatuur van deze F1 Grand Prix.

Verwachting Abu Dhabi
Verwachting Abu Dhabi

De andere trainingen en vooral de kwalificatie en de race worden iets later verreden wanneer de temperatuur iets afneemt. Daarbij wordt het zondag net wat minder warm met in de middag zo’n 28 graden en wanneer de laatste race van het seizoen start is het een graad of 26.

Eigenlijk zijn de weersomstandigheden heel goed. Het is niet te warm, niet te koud en buien komen er niet. Daarbij staat een matig windje van zee. Het komt dus volledig aan op de skills van de coureurs en de teams.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht