Meteovista
Meteovista
  wateroverlast-b-anp

  Drie dagen met onweersbuien, regionaal veel neerslag

  Aangemaakt: 16 jun 2020, 08:44 uur

  Vandaag, morgen en overmorgen komt het tot stevige onweersbuien. Hierbij kan soms veel regen vallen in korte tijd. Vooral woensdagvond en de nacht naar donderdag verlopen regionaal zeer nat. De maxima liggen komende dagen tussen 20 graden aan zee en 24 graden in de Kempen.

  Vanmiddag ontstaan stapelwolken die kunnen uitgroeien tot onweersbuien. De buien hebben een lokaal karakter en verplaatsen zich maar langzaam, waardoor veel neerslag kan vallen. Er is kans op plaatselijke wateroverlast. Ook kan een enkele bui vergezeld gaan van hagel. In de tweede helft van de avond nemen de buien geleidelijk af.

  Morgen en donderdag grotere kans op windstoten

  Ook morgen ontstaan in de loop van de dag onweersbuien. Dit keer is de grootste kans op stevige buien voor het noorden en oosten van het land. Er zit wat meer beweging in de atmosfeer op hoogte, waardoor de buien zich wat sneller verplaatsen dan vandaag. Opnieuw is er kans op wateroverlast en er kunnen ook (zware) windstoten voorkomen.

  In de avond en nacht naar donderdag trekt een neerslaggebied over het land. Ook hierbij kan het soms onweren. Donderdagmiddag is het wisselend bewolkt en kunnen opnieuw enkele buien met onweer ontstaan.

  Komend weekend meer zon

  Vanaf vrijdag wordt de kans op onweersbuien kleiner en vanaf het weekend zien we weer vaker de zon.

  Meer details over het weer komende tijd lees je in het weerbericht België.

  Door: Johnny Willemsen