Doden en vermisten in Italië na zware regenval en overstromingen

16 september 2022, 11:36

Overstromingen in Italië. Foto: ANP/EPA/MATTEO BAZZI

Door overstromingen na zware regenval in midden-Italië zijn volgens de reddingsdiensten minstens acht mensen om het leven gekomen. Vier mensen worden nog vermist, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Tientallen mensen zijn gered vanaf daken en uit bomen.

De slachtoffers vielen in steden in de provincie Ancona in de centrale regio De Marken. De regionale president Francesco Acquaroli laat op Facebook weten dat hij "de ontwikkeling van de zeer ernstige meteorologische crisis die onze regio treft en de reddingsoperaties volgt. Dit zijn momenten van extreme bezorgdheid." Donderdag waarschuwden de autoriteiten bewoners om hogergelegen gebied op te zoeken vanwege plotselinge overstromingen.

Op videobeelden bij Italiaanse media is te zien hoe straten in steden zijn veranderd in kolkende rivieren. Huizen zijn ondergelopen en auto's zijn meegesleurd met het water. Er is op sommige plekken meer dan 400 millimeter regen in twee tot drie uur zijn gevallen. Dat is een hoeveelheid die in De Marken normaal in een half jaar valt. Ongeveer 180 brandweerlieden zijn ingezet bij tientallen reddingsoperaties, laten de autoriteiten weten.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht