Straten onder water na flinke regenval in Noordwest-Mexico, Californië eindelijk droger

17 januari 2023, 12:44

Straten onder water door zware regenval in Mexico. Foto: ANP/EPA/Alejandro Zepeda

In delen van het noordwesten van Mexico is de afgelopen tijd flink veel neerslag gevallen. Een stevige neerslagzone trok maandag vanaf de Stille Oceaan over de noordwestelijke regio's van Mexico trok.

Op meerdere plekken, waaronder Ensenada in de deelstaat Baja California, regende het flink en waren er als gevolg daarvan enkele overstromingen. Op beelden is te zien hoe straten onder water staan en rivieren buiten hun oevers zijn getreden. Er kwamen ook windstoten van ruim 100 kilometer per uur voor, maar die hebben nergens voor veel schade gezorgd.

Inmiddels zijn de buien opgelost en blijft het de komende dagen droog met veel ruimte voor de zon. Nieuwe overstromingen worden komende tijd niet verwacht.

Noordelijker in Californië breekt droger weer aan

Volgens de autoriteiten in Californië blijft het, na wat laatste neerslag op woensdag, de rest van de maand droog in de Amerikaanse staat. De laatste weken heeft het er zwaar gestormd en viel er veel regen met overstromingen en doden tot gevolg.

Woensdag komt er eerst nog een korte storm, de tiende in Californië sinds kerst. De negen voorgaande weersystemen hebben in de staat voor veel schade en overlast gezorgd. In totaal kwamen er twintig mensen om het leven als gevolg van het noodweer.

Afgelopen weekend kondigde president Joe Biden de noodtoestand in delen van Californië aan. Donderdag zal hij een bezoek aan de staat brengen, al is nog niet bekend waar hij precies naartoe zal gaan.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht