Kurkdroog tijdens F1 GP Qatar

17 november 2021, 15:56

Voor het eerst ooit strijkt het Formule 1-circus neer in Qatar en daar hadden ze geen beter weer bij kunnen hebben. Het blijft namelijk droog en overdag is het ook nog eens volop zonnig. De kwalificatie en race zelf worden in het donker verreden, maar voor die tijd geeft de zonsondergang wel een feestelijk gouden randje om het racespektakel in te luiden.

De coureurs kunnen rekenen op de perfecte voorbereiding voor de race op zondag. Alle dagen van dit raceweekend is het weerbeeld namelijk vrijwel hetzelfde. Van de vrije trainingen op vrijdag, de kwalificatie op zaterdag en de race zelf op zondag is het vrijwel onbewolkt en blijft het droog. De temperatuur loopt daarbij op naar 28-30 graden tijdens het heetste moment van de dag. Gelukkig vallen de kwalificatie en race samen met de Qatarese namiddag en avond, waardoor het op die momenten al een beetje afkoelt. Rond 18:00 uur in Qatar, dat is 16:00 uur bij ons, is het ongeveer 26 graden.

Weersverwachting GP Qatar Meteovista

Geen zand in de motor

Tijdens races in het Midden-Oosten kunnen zandstormen flink huishouden, maar dat is dit weekend gelukkig niet het geval. De wind komt namelijk van zee en dat betekent dat de lucht die over het circuit blaast vrij schoon is. Hoog in de lucht zit wel veel stof, maar daar hebben de coureurs geen last van. Dat stof geeft juist een gouden randje aan de zonsondergang voor de race, die mooi oranje kleurt tijdens de laatste middaguren.

Hoofdfoto: Red Bull Content Pool / Getty Images / Lars Baron

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook