Zonnig in de Alpen tot en met het weekend

17 november 2021, 14:15

Hoog in de bergen is het voorlopig volop zonnig. In sommige dalen is vandaag en morgen hardnekkige bewolking aanwezig, maar vanaf vrijdag zien we ook daar vaker de zon. Na het weekend is vooral in de zuidelijke regio’s kans op veel neerslag.

Tot en met het weekend is het rustig herfstweer in de Alpen. Er is een mix van wolken en zon. Hierbij is het hoog in de bergen vaak volop zonnig. De daarvoor gevoelige dalen vullen zich vooral de eerste dagen regelmatig met laaghangende bewolking. Vrijdag en komend weekend krijgt de zon ook in de Oostenrijkse dalen volop de ruimte. Op zondag krijgen de Franse en Italiaanse regio’s met meer wolken te maken. 

Neerslag op komst

Na het weekend neemt de neerslagkans toe. Hoe het precies zal verlopen is nog onzeker, maar de kans is vrij groot op flink wat neerslag in de zuidelijke gebieden. Hoog in de bergen van de zuidelijke Franse Alpen en de Italiaanse gebieden kan volgende week een flink pak sneeuw vallen, maar de vorstgrens zal zeer waarschijnlijk wel behoorlijk hoog zijn. In de dalen valt gewoon regen en mogelijk is tot 2000 meter de neerslag voor het grootste deel vloeibaar. 

Afgelopen weekend 

Afgelopen zaterdag en zondag viel ook al flink wat neerslag in de zuidelijke helft van de Alpen. Hierdoor ligt rond de centrale regio’s en ook in de hogere delen van de zuidelijke gebieden al behoorlijk veel sneeuw voor de tijd van het jaar. 

Foto: Jeroen Waterreus

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook