Weekendweer: kil novemberweer

17 november 2022, 16:41

Nat herfstweer. Foto: Burry van den Brink

Het weekendweer laat duidelijk lagere temperaturen zien dan we gewend zijn de laatste tijd. Vrijdag wordt het nog 7 tot 12 graden, in het weekend is het niet warmer dan 3 tot 10 graden. Welk weerbeeld je erbij kan verwachten lees je in deze weekendverwachting.

Deze donderdagmiddag komt het tot buien, maar de buiigheid neemt geleidelijk af. De temperatuur loopt op naar 8 graden in Hoog-België en naar 12 graden in de rest van het land. Ook vrijdag valt een enkele bui, maar veelal is het droog en breekt de zon af en toe door. De temperatuur is vergelijkbaar met die van vandaag. De details voor het weer vanmiddag en morgen lees je in het uitgebreide weerbericht.

Zaterdag: kille dag met regen

De bewolking overheerst zaterdag en uit die bewolking valt van tijd tot tijd wat regen. Het regengebied trekt tergend langzaam naar het zuiden en op meerdere plaatsen is het dan ook enige tijd nat. De temperatuur komt uit op 5 graden in het noorden en in de Hoge Venen en rond de 10 in het westen. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten, maar ten zuiden van het regengebied waait de wind uit het westen. Voor het gevoel doet het kil aan en de winterjas komt dan ook goed van pas als je naar buiten gaat. Vergeet ook je paraplu niet.

Zondag: eerst zon, later regen

Op de tweede dag van het weekend schijnt eerst de zon. Vooral de eerste uren van de dag is het in het noorden vrij koud met temperaturen in de buurt van het vriespunt. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en trekt een regengebied doorheen het land. Deze regenzone wordt gevolgd door buien en deze buien kunnen zelfs gepaard gaan met onweer. Mogelijk valt in de hogere delen van het land tijdens intensieve neerslag ook smeltende sneeuw. De temperatuur komt uit op 4 graden in Hoog-België en 10 in het westen.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht