Weekendweer: zomers met zondag opnieuw kans op zwaar onweer

17 juni 2021, 15:07

Vanavond, vannacht en morgen trekken onweersbuien over het land. Het wordt vrijdag 23 tot 32 graden. Zaterdag is het dan droog en minder warm met maxima van 20 tot lokaal 25 graden. Zondag is het weer wat warmer en kan het lokaal 28 graden worden. Wel neemt dan de kans op onweer weer duidelijk toe.

Na deze zonnige en warme donderdag trekken vanavond en vannacht enkele onweersbuien over het land. Vrijdagochtend verlaten de onweersbuien via het noorden het land en schijnt de zon flink. Het warmt snel op en de temperatuur stijgt naar 26 tot 32 graden. Aan zee wordt het 23 tot 26 graden. In de namiddag neemt de kans op onweer opnieuw sterk toe en is lokaal veel regenwater mogelijk in korte tijd. Ook kan het hagelen en zijn windstoten mogelijk tot ongeveer 70 km/uur.

De buien trekken vrijdagavond naar het noordoosten weg en zaterdag is het dan een stuk aangenamer. De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 23 tot 26 graden. Aan zee wordt het maximaal een graad of 20. De dag begint met lage wolken, maar geleidelijk verdwijnt de bewolking en schijnt de zon flink. Het is prima weer om de ramen wagenwijd open te zetten om de wat koelere lucht binnen te laten.

Zondag onweersbuien

Zondag is een wisselvallige dag met in de ochtend al enkele regen- en onweersbuien. De buien trekken naar Nederland weg en daarna is het tijdelijk droog met geregeld zonneschijn. In de namiddag volgen vanuit Frankrijk nieuwe buien met kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 22 graden aan zee en naar 27 in de Kempen.

Na het weekend blijft het dan wisselvallig met dagelijks kans op buien. De zon schijnt ook geregeld en het wordt minder warm. De details lees je in het uitgebreide weerbericht voor België.

Foto: John Maenhout

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook