Meteovista
Meteovista
  wandelweer

  Weekendweerbericht: heerlijk nazomerweer

  Aangemaakt: 17 sep 2020, 15:49 uur

  We kunnen komend weekend genieten van nazomerweer met flink wat zon en aangename temperaturen. Met 22 tot 26 graden is het niet te warm en ideaal weer om erop uit te trekken. Het blijft niet helemaal droog, maar heftig weer met onweer en plensregen hoeven we niet te verwachten.

  Zaterdag wordt het op veel plaatsen 24-25 graden en hebben we zomerse warmte. Lokaal kan het zelfs ruim 26 graden worden en aan de kust is het 23 graden. Er staat een matige noordoostenwind en die maakt het voor het gevoel nog wat koeler. Daarmee is het ideaal weer voor een goede wandeling, een fietstocht of om gewoon lekker buiten te zitten. Er zijn flinke zonnige perioden en enkele wolkenvelden. In de avond en in de nacht naar zondag is er kans op een bui.

  Zondag is de temperatuur vergelijkbaar met zaterdag, mogelijk wordt het net een graadje minder warm. Vooral in de ochtend kunnen we zonnige perioden verwachten. In de middag neemt de bewolking toe en kan de zon een tijd verdwijnen. Ook is er dan kans op een paar buien. Het zal lang niet overal regenen en zolang het droog blijft is het prima weer. Er staat maar weinig wind en daarmee is het ook zonder een felle zon uitstekend weer.

  Na het weekend blijft het nog even warm weer met vooral op maandag ook flink wat zon. Vanaf dinsdag neemt de kans op buien toe en aan het eind van de week daalt de middagtemperatuur naar 17-19 graden.

  Foto: ANP /  Marcel van Hoorn

  Door: Matthijs van der Linden