Meteovista
Meteovista
  Jolanda bakker laatste blaadjes aan de bomen

  Weekendweer: vrij zacht met wat regen

  Aangemaakt: 19 nov 2020, 14:12 uur

  November laat zich al weken van een zachte kant zien en dat is dit weekend niet anders. Dit keer geen warmterecords, maar met circa 11 graden is het wel een paar graden zachter dan normaal. Daarbij kunnen we veel bewolking verwachten en valt soms wat (mot)regen.

  De aanloop naar het weekend verloopt een stuk frisser dan het weekend zelf, want vrijdag wordt het 3 graden in de Oostkantons tot 8 in Vlaanderen. Dat zijn volstrekt normale waarden voor de tijd van het jaar. De zon schijnt flink en er ontstaan enkele stapelwolken. Bovendien blijft het droog en waait het met een zwakke tot matige zuidwestenwind niet zo hard. Zalig najaarsweer dus.

  In de avond raakt het vanaf het westen bewolkt en dat markeert de overgang naar een overwegend grijs weekend. Zaterdag overdag heeft bewolking de overhand, maar tussen de vele wolkenvelden door kan de zon soms even doorbreken. Waarschijnlijk blijft het droog. In Vlaanderen stijgt de temperatuur naar 10 à 11 graden en daarmee zit het kwik terug in de dubbele cijfers. In Hoog-België is het beduidend kouder, want daar wordt het niet warmer dan 5-8 graden.

  Ook zondag komt het kwik in de dubbele cijfers uit met in de lage delen van België circa 11 graden. Het belooft een grijze dag te worden met af en toe lichte regen of motregen. Somber weer dus dat heel toepasselijk is voor de korte dagen in deze tijd van het jaar.

  Weten wat voor weer het na het weekend wordt? Lees dan het meest uitgebreide weerbericht van België.

  Foto: Jolanda Bakker

  Door: Yannick Damen