Weekverwachting: veel verschillen deze week

20 november 2023, 13:30

Buiten kom je deze dagen schitterende herfstkleuren tegen. Foto: Fas Vermeulen

Na een kletsnatte periode krijgen we deze week te maken met een droger weertype. Helemaal droog houden we het niet, maar de paraplu kan een stuk vaker thuis blijven dan de voorgaande weken. Ook gaat de temperatuur alle kanten op deze week. Wat voor weer we precies verwachten lees je in deze weekverwachting.

Vandaag komt de paraplu nog wel goed van pas. Deze namiddag trekt een regengebied over het land. In de loop van de namiddag trekt de regen verder richting het oosten en wordt het vanuit het westen geleidelijk droger. Mogelijk is hier de zon nog even te zien. De maxima komen uit tussen 8 en 12 graden, bij een meest matige wind uit het zuidwesten.

Lees ook: Betere periode breekt aan voor verregende gebieden in westen

Droog herfstweer op komst?

De dagen hierna zien er een stuk rooskleuriger uit. Dinsdag zijn nog enkele lokale buien mogelijk, maar woensdag en donderdag verlopen grotendeels droog. Er is wel vrij veel bewolking aanwezig en zeker in de Ardennen kan de dag vaak mistig van start gaan. Toch breekt ook af en toe de zon door en en dan is het al snel prima weer voor een wandeling door de natuur.

De temperatuur gaat deze dagen wel alle kanten op. Dinsdag is het 6 tot 9 graden, maar woensdag komt een goede winterjas goed van pas. Het is dan vrij frisjes met 2 in de Ardennen tot 6 of 7 graden in Laag-België. Donderdag verloopt dan weer opvallend zacht met 6 tot 12 graden.

Sneeuw in de Ardennen?

Vanaf vrijdag krijgen we te maken met een noordwestelijk stroming. Hiermee worden buien aangevoerd, maar ook koelere lucht. Vrijdag zien we dit nog niet echt terug in de temperatuur, maar in het weekend wordt het slechts 5 tot 7 graden in Laag-België. In de Ardennen ligt de temperatuur zelfs net boven het vriespunt en kunnen de buien mogelijk ook een winters karakter hebben met natte sneeuw. Misschien wordt het zelfs wel even wit op de Ardense toppen.

Met ons uitgebreide weerbericht blijf je op de hoogte van het weer in jouw regio.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht