Weekverwachting: blijft de bewolking overheersen?

20 februari 2023, 11:00

Weekverwachting
Vrij zacht winterweer. Foto: Ben Saanen

De krokusvakantie is in volle gang en deze week beginnen we met vrij hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Of de rest van de week ook zo zacht gaat verlopen vertellen wij jou in deze weekverwachting.

Vandaag en morgen verloopt overal zo goed als droog maar op veel plekken overheerst de bewolking. Alleen de zuidelijke helft van het land heeft begin deze week betere papieren voor wat zonuren. In het noorden blijft het overwegend bewolkt. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 8 graden in de Ardennen tot een graad of 11 in Laag-België. Al met al prima omstandigheden om buiten carnaval te vieren. Toch is een extra jasje op maandag wel aan te raden. Een stevige zuidwestenwind maakt het voor het gevoel net iets frisser. Dinsdag staat er beduidend minder wind.

Ook woensdag zijn het de wolken die het weerbeeld domineren, maar droog blijft het nu niet. Vanaf het middaguur trekken enkele buien over het land. Als je naar buiten gaat is het dus slim om de regenradar te checken. Het blijft zacht met maxima die uitkomen tussen 9 en 13 graden. Hierbij waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen, 2-4 Bft.

Tweede helft van de week minder zacht

De temperatuur laat vanaf donderdag een dalende trend zien. Aanvankelijk komen we op donderdag nog in de buurt van de 10 graden in de lagere delen. Richting het weekend liggen de maxima rond een graad of 7 in Antwerpen en in de Ardennen wordt het dan niet veel warmer dan een graad of 4. Tot en met zaterdag kan er af en toe een bui vallen of wat lichte neerslag. Vooral op vrijdag kan er in de Hogere gedeelten dan ook wat natte sneeuw vallen.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht