Buiig begin van GP-weekend Japan

20 september 2023, 14:45

Regen tijdens GP Japan 2022. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Het is tropisch warm in de regio waar komend weekend de Grand Prix van Japan wordt gehouden. Er wordt regen verwacht, maar daarna wordt het goed raceweer. Of het zondag droog blijft zullen we moeten afwachten, maar regen zoals vorig jaar hoeven we niet te verwachten.

September is in Suzuka een natte maand met gemiddeld 195 mm regen. Wat dat betreft start het GP-weekend in stijl met vrijdag veel bewolking en buien. De meeste regen valt in de nacht en ochtend. In de middag neemt de buienkans af en dat is gunstig voor de tweede training.

Het weer tijdens de GP van Japan
Het weer tijdens de GP van Japan

Kleine kans op een bui

In het weekend is de buienkans kleiner en wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Gegarandeerd droog is het niet, een lokale bui blijft mogelijk en dan vooral op zondag. Door het lokale karakter van die bui is er goede kans dat deze het snelle circuit van Suzuka mist. En mocht het tijdens de race zondag toch gaan regenen, dan is de neerslag kortdurend en niet te vergelijken met de regen van vorig jaar.

Momenteel is het in Japan tropisch warm en in de regio van Suzuka is het 30 tot 34 graden. Na de regen van vrijdag is het minder warm en in het weekend wordt het een graad of 28.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog