Dit wordt het weer tijdens de Omloop het Nieuwsblad in België

20 februari 2024, 08:45

Sport
De mannen en vrouwen mogen dit weekend weer van start! Foto: Piet Grim

De eerste Europese wielerwedstrijd van het seizoen staat op het punt van beginnen. In Gent staan de wielrenners komende zaterdag klaar om de route richting Ninove te starten. Of zij tijdens hun tocht over steile hellingen en kasseistroken ook op aangenaam weer kunnen rekenen, vertellen we je in dit artikel!

De komende dagen is het erg wisselvallig weer in België. Woensdag gaat het geruime tijd regenen en zeker donderdag kan het erg onstuimig worden met flink wat regen en wind. Het is daarbij wel erg zacht met maxima van zo’n 11 tot 13 graden. Lees meer over het weer van vandaag en morgen in ons uitgebreide weerbericht.

Rustiger weer tijdens de openingsklassieker?

In tegenstelling tot woensdag en donderdag, staat zaterdag een ander weerbeeld op het programma. De wind neemt wat in kracht af en is overwegend matig. Daarbij is het vaak droog, al is er zeker tijdens de start van de wedstrijd rond 11.00 uur nog kans op enkele buien. Zeker op de kasseistroken is het dan even oppassen voor de wielrenners.

Naarmate de wedstrijd vordert neemt de buienkans verder af en komt de zon af en toe tevoorschijn. Met maxima van 9 graden is het minder zacht, maar in combinatie met een zonnetje is het voor zowel wielrenners als toeschouwers ideaal weer om bij deze wielerronde aanwezig te zijn.

Donny de Koning

Donny de Koning

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht