Dit is het weer tijdens de GP van Abu Dhabi

22 november 2023, 13:10

Max Verstappen van Red Bull Racing tijdens de F1 Grand Prix. Foto: AdobeStock / Marco Canoniero/Wirestock Creators

De Grand Prix van Abu Dhabi verloopt dit weekend zonnig met zomerse temperaturen. Het blijft droog en wind zal nauwelijks voor hinder zorgen. Het is dan ook uitstekend weer voor de coureurs om dit Formule 1-seizoen af te sluiten.

Het Formule 1-seizoen loopt ten einde: dit weekend staat de laatste GP van het jaar op het programma. Max Verstappen gaat dit weekend op voor zijn vierde winst in de Verenigde Arabische Emiraten op rij.

Tijdens de vrije training op het Yas Marina Circuit is het zonnig bij zo’n 24 graden en een matige noordwestenwind. Vrijdagmiddag, gedurende de tweede training, wordt het maximaal 29 graden. Dit zijn gebruikelijke maxima voor deze tijd van het jaar. De luchtvochtigheid is vrij hoog met 60%, maar niet drukkend.

MV Weerbericht Racingnews365-3daagse AbuDhabi

De weersomstandigheden tijdens de derde training, kwalificatie en race zijn vergelijkbaar: het is vrij zonnig en warm. Zaterdag komt de maximumtemperatuur met 27 graden wel iets minder hoog uit dan vrijdag en zondag.

Felle zon

Voor de fans is het een prima weekend om Abu Dhabi te verkennen. Een onbeschermde huid kan wel binnen 15-30 minuten verbranden. Tijdens de avonden en nachten is het niet koud met minima boven 20 graden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht