Dit wordt het weer met carnaval

22 februari 2022, 11:00

Feestdagen
Blauwe lucht en confetti: een plaatje dat aankomend weekendeinde goed mogelijk is! Foto: Adobe Stock / Melinda Nagy

Carnaval staat voor de deur en feestvierders hoeven niet bang te zijn voor een kletsnat kostuum of onstuimige omstandigheden. Prins Carnaval komt in het zonnetje te staan! Lees hier het carnavalsweerbericht.

De weersomstandigheden verbeteren net op tijd en dat is goed nieuws voor iedereen die na lang wachten eindelijk weer plannen heeft om feest te gaan vieren tijdens het carnavalsweekeinde. Donderdag en vrijdag kan nog wat neerslag vallen en is de wind nog goed voelbaar. Precies met de start van het weekend neemt de wisselvalligheid af en gaat de wind liggen.

Proost op de zon!

Zaterdag en zondag blijft het de hele dag droog en de zon schijnt geregeld. Veel wind wordt niet verwacht, waardoor het zeker op windluwe plekken in het zonnetje zeer aangenaam zal zijn. In het Vlaams Gewest, zoals in Aalst en Ninove, stijgt de temperatuur beide dagen naar 8 graden. Ook de evenementen in carnavalssteden zoals Blankenberge en Halle kunnen rekenen op vergelijkbare temperaturen.

Net over de grens in het Waals Gewest, zoals in Nijvel, komt de temperatuur ook rond 8 uit. Ten zuiden van Samber en Maas valt de temperatuur een fractie lager uit en komt een extra laagje kleding onder je carnavalsoutfit goed van pas. In Marche-en-Famenne, Stavelot en Malmedy wordt het 5 tot 7 graden. In Bastenaken is het hooguit 5 graden.

Tijdens de avond, nacht en vroege ochtend is het fris. Foto: Adobe Stock / Ronny
Tijdens de avond, nacht en vroege ochtend is het fris. Foto: Adobe Stock / Ronny

Koude nachten

Het vrij zonnige weer van overdag brengt opklaringen tijdens de nacht met zich mee. Doorzakken is niet alleen weggelegd voor feestvierders, maar ook voor de temperatuur. Op veel plaatsen komt het tot een paar graden vorst. Alleen in West-Vlaanderen blijft het kwik net iets boven nul. In de Ardennen koelt het lokaal zelfs af richting -5 graden. Tijdens de ochtenden is het behoorlijk fris voordat de zon de temperatuur doet stijgen.

Maandag en dinsdag is het nog rustig, maar vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe. Carnaval valt qua weer dus precies op het juiste moment.

In het nieuwsblog volgen later deze week updates van de carnavalsverwachting.

Author Image

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht