Dit wordt het weer tijdens het GP weekend in Monaco

22 mei 2024, 13:05

Sport
Formule 1 GP van Monaco. Foto: Sam Bagnall/Getty Images) via redbullcontentpool.com

Vandaag en morgen is het in Monaco veelal zonnig en droog. Lees in dit artikel of dit ook komend weekend zo is.

De GP op het stratencircuit in Monaco is een klassieker en volgens sommigen is het de belangrijkste race van het jaar. Tijdens de race is inhalen heel lastig en daarom is de kwalificatie zeer belangrijk.

Kleine buienkansen

Zowel vrijdag als zaterdag bestaat het weerbeeld uit een mix van stapelwolken en zon. Ten noorden van Monaco groeien deze buien uit tot regen- en onweersbuien, maar boven het circuit blijft het waarschijnlijk op beide dagen droog. De kans dat een bui toch het circuit aandoet is wel het grootst in de namiddag en dus tijdens de tweede vrije training op vrijdag en de kwalificatie op zaterdag. De kans op een deels natte kwalificatie is circa 10%.

MV Weerbericht Racingnews365-3daagse Monaco

Zonnige zondag

Tijdens de race zondagmiddag is het droog en zonnig. In de uren voor de race bereikt de zonkracht UV-Index 7 en zonder zonnebrandcrème kan je dan in 10 tot 25 minuten verbranden. Vanaf de start van de race, om 15:00 uur, neemt de zonkracht geleidelijk af.

Heet is het niet, want met een koel briesje van zee wordt het zondagmiddag maximaal 22 graden. De temperatuur van het asfalt zal in de badende zon fors hoger uitvallen en daardoor kunnen de banden extra slijten op dit toch al zware circuit. Lees meer over bandenslijtage en het weer in dit artikel.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht